Ceremoniální Cacao Criolo 100g – Raw kakaová hmota z Peru

100 % kakaová hmota z nepražených kakaových bobů odrůdy Criolo je skutečná delikatesa plná živin a antioxidantů. Naše kakaová hmota pochází od farmáře dona Felipeho a je vyrobena v jeho malé manufaktuře z oblasti Pucalpy. Cacao Criollo, považované za „prince kakaa“, se právě pro jeho sílu a košatost používá pro kakaové ceremoniály.

Obsah: 100% Raw kakaová hmota Cacao Criollo (Theobroma cacao)
Země původu: Amazonie, Peru, oblast Pucalpy
Balení: 100g

Kategorie: Štítky: ,

230 

Skladem

Popis

Kakao je již po staletí tradiční posvátná rostlina a potravina indiánů napříč Amazonií, kde jej využívají v různých podobách a k různým účelům. 100 % kakaová hmota z nepražených kakaových bobů je skutečná delikatesa plná živin a antioxidantů.

Naše kakaová hmota pochází od farmáře dona Felipeho a je vyrobena v jeho malé manufaktuře z oblasti Pucalpy. Je jedním z mála farmářů, kteří Crilolo v Peru ještě pěstují, jelikož tato vzácná odrůda nemá tak vysoké výnosy v porovnání s ostatními odrůdami.

Kakaovník Criollo pochází z Jižní Ameriky. Criolo tvoří pouze 5 % světové produkce. Vysoce kvalitní Criollo je ještě vzácnější. Odrůda Crilolo je obzvláště náročná na pěstování. Stromy jsou zranitelné vůči různým ekologickým hrozbám a typickým kakaovým chorobám.

Ceremoniální Cacao Criolo - Sarava
Ceremoniální Cacao Criolo - Sarava

Vysoce kvalitní boby Criollo mají bílou až porcelánovou barvu a jsou považovány za bohatší ve vůni a různých chutí než jiné odrůdy. Jejich chuť je často popisována jako vynikající a jemná s komplexní směsí vedlejších chutí. Někdy s nízkým obsahem klasické čokoládové chuti, ale bohaté na sekundární tóny dlouhého trvání. Criollo, považované za „prince kakaa“, se právě pro jeho sílu a košatost používá pro kakaové ceremoniály.

Kakaová pasta stále obsahuje kakaové máslo, tak se prosím nenechte vyděsit “mastnýma očima” na nápoji.

Příprava kakaového nápoje: Kakao rozpusťte v horké vodní lázni (pokud chcete uchovat jeho plné výživové spektrum, nepřekračujte teplotu 45 °C). Vychutnáte si tak jeho přirozenou plnou hořkou chuť a neuvěřitelnou bohatost. Kakao si můžete samozřejmě také osladit dle potřeby, např. medem, nebo ho můžete ještě “vytunit” ovesným nebo kokosovým mlékem.

Obsah: 100% Raw kakaová hmota Cacao Criollo bez jakýchkoliv přísad (Theobroma cacao)
Země původu: Amazonie, Peru, oblast Pucalpy
Balení: 100g
Skladování: V chladu a temnu

Další informace

Hmotnost 100 g
Rozměry 10 × 3 × 14 cm