Kakao je již po staletí tradiční posvátná rostlina a potravina indiánů napříč Amazonií, kde jej využívají v různých podobách a k různým účelům. 100 % kakaová hmota z nepražených kakaových bobů je skutečná delikatesa plná živin a antioxidantů.
Naše kakaová hmota pochází od farmáře dona Felipeho a je vyrobena v jeho malé manufaktuře z oblasti Pucalpy. Je jedním z mála farmářů, kteří Crilolo v Peru ještě pěstují, jelikož tato vzácná odrůda nemá tak vysoké výnosy v porovnání s ostatními odrůdami.
Kakaovník Criollo pochází z Jižní Ameriky. Criolo tvoří pouze 5 % světové produkce. Vysoce kvalitní Criollo je ještě vzácnější. Odrůda Crilolo je obzvláště náročná na pěstování. Stromy jsou zranitelné vůči různým ekologickým hrozbám a typickým kakaovým chorobám.
Vysoce kvalitní boby Criollo mají bílou až porcelánovou barvu a jsou považovány za bohatší ve vůni a různých chutí než jiné odrůdy. Jejich chuť je často popisována jako vynikající a jemná s komplexní směsí vedlejších chutí. Někdy s nízkým obsahem klasické čokoládové chuti, ale bohaté na sekundární tóny dlouhého trvání. Criollo, považované za „prince kakaa“, se právě pro jeho sílu a košatost používá pro kakaové ceremoniály.
Kakaová pasta stále obsahuje kakaové máslo, tak se prosím nenechte vyděsit “mastnýma očima” na nápoji.
Příprava kakaového nápoje: Kakao rozpusťte v horké vodní lázni (pokud chcete uchovat jeho plné výživové spektrum, nepřekračujte teplotu 45 °C). Vychutnáte si tak jeho přirozenou plnou hořkou chuť a neuvěřitelnou bohatost. Kakao si můžete samozřejmě také osladit dle potřeby, např. medem, nebo ho můžete ještě “vytunit” ovesným nebo kokosovým mlékem.
Obsah: 100% Raw kakaová hmota Cacao Criollo bez jakýchkoliv přísad (Theobroma cacao)
Země původu: Amazonie, Peru, oblast Pucalpy
Balení: 100g
Skladování: V chladu a temnu
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.